Zoeken
Kies uw taal

Reisvaccinaties

Indien u een reis gaat maken is het goed om de gezondheidsrisico’s die aan uw reis verbonden zijn in kaart te brengen. Veel gezondheidsrisico’s kunnen worden voorkomen door u te laten vaccineren en te informeren. Informatie kunt u vinden bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering op www.lcr.nl

Indien het duidelijk is welke vaccinaties u nodig heeft dan kunnen deze in de praktijk worden toegediend. Hiervoor kunt u een afspraak met de assistente maken. Zij kan voor u de vaccinaties bestellen en toedienen.

Gaat u een reis maken, waar geen eenduidig advies voor is, doordat u bijvoorbeeld door verschillende gebieden komt, of indien de adviezen afhankelijk zijn van de tijd waarin u reist, dan adviseren wij u contact op te nemen met de GGD. Zie www.ggdzeeland.nl. of Tel: (0113) 249400, bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

De adviezen zijn toegespitst op uw situatie en kunnen ook binnen uw reisgezelschap van elkaar verschillen, afhankelijk van leeftijd, geslacht, medisch voorgeschiedenis en eerdere vaccinaties.

Een reis-medisch advies is dus maatwerk!

Actueel
Twijfelt u of u wel naar de huisarts moet?
Hieronder vindt u allerlei informatie die u verder helpt.