Zoeken
Kies uw taal

Rijbewijskeuring en bevolkingsonderzoeken

Rijbewijskeuring

U kunt een afspraak maken voor een medische keuring voor het verlengen van uw B-rijbewijs. De eigen huisarts doet uit principe geen rijbewijskeuring, dit kan wel bij de waarnemend huisarts in  onze praktijk.
Voor het verlengen van overige rijbewijzen (vb groot-rijbewijs) kunt u hier terecht.

Een geneeskundige verklaring met een waardeoordeel over een belang dat is gelegen buiten de behandeling van een patiënt, vraagt om een onafhankelijk medisch oordeel. De eigen huisarts wordt geacht hiervoor niet voldoende objectief te zijn, gezien de vertrouwensrelatie met de patiënt. Ook wordt met deze regel voorkomen dat de vertrouwensrelatie, die in de behandelrelatie tussen arts en patiënt zo belangrijk is, in gevaar komt, als de arts tot een voor de patiënt onwelgevallig oordeel komt.
Geneeskundige verklaringen waarin een oordeel wordt gevraagd mogen daarom alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts, deskundig ten aanzien van de vraagstelling. (Bron: KNMG)

Benodigdheden voor een rijbewijskeuring

  • Uw rijbewijs
  • Papieren van het CBR
  • (Eventueel) uw bril
  • Ochtendurine

Voor een rijbewijskeuring wordt 30 minuten ingepland.
Kosten van een rijbewijskeuring kunt u opvragen bij de assistente.

Bevolkingsonderzoeken

  • baarmoederhalskanker: Vrouwen tussen 30 en 60 jaar worden 1x per 5 jaar opgeroepen voor het maken van een uitstrijkje.
  • borstkanker: Vrouwen tussen 50 en 75 jaar worden 1x per 2 jaar opgeroepen voor het maken van borstfoto’s.
  • darmkanker: Mannen en vrouwen tussen 55 en 75 jaar worden 1x per 2 jaar opgeroepen voor het afnemen van de ontlasting test.
Actueel
Twijfelt u of u wel naar de huisarts moet?
Hieronder vindt u allerlei informatie die u verder helpt.